076-8200910

Home » Voeding » Recepten

Recepten

Pompoensoep met zoete aardappel en kurkuma

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten;   6 pers

  • 1 flespompoen is grove stukken
  • 1 zoete aardappel
  • 2 teentjes knoflook (fijn gehakt)
  • 2 uien in grove stukken
  • 1 el kurkuma
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el gemberpoeder
  • ½ el cayennepeper
  • 1 ltr kippenbouillon
  • 400 ml kokosmelk
  • peper
  • zout

 

Bereiding  (40 minuten)

–        Verhit een beetje olie in een diepe pan. Doe hier de uien en knoflook bij en fruit deze aan tot dat deze glazig worden.

–        Voeg de pompoen, zoete aardappel en alle specerijen toe. Roer het geheel goed door en bak 5 min. mee.

–        Schenk de kippenbouillon in de pan en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag en laat de soep met de deksel op de pan 30       min. zachtjes doorkoken.

–        Pureer de soep met een staafmixer. Schenk de kokosmelk in de pan en verwarm het geheel nog even goed door.

–        Breng de soep op smaak met peper en zout.

 

Eet smakelijk!

 

Is kurkuma nu echt zo gezond…?

Kurkuma is een specerij dat wordt gemaakt van de Curcuma longa plant uit Zuid Oost Azië. En veel gebruikt wordt in de Oosterse keuken. Andere benamingen voor kurkuma zijn ook wel geelwortel, koenir, koenjit. Van Kurkuma wordt gezegd dat de specerij over geneeskrachtige eigenschappen beschikt. Het kan ontstekingsremmend werken, verminderd risico op hart- en vaatziekten, beschermt tegen Alzheimer, kan als hulpmiddel dienen voor diabetici en helpt voedsel beter te verteren.